Nieuws van Venturelli

Bij een uitgebreide test van Test Aankoop eindigt Venturelli als eerste Belgisch fietsenmerk

Bij een uitgebreide test van Test Aankoop eindigt Venturelli als eerste Belgisch fietsenmerk

26 juni 2015

Uit een objectieve test van elektrische fietsen gepubliceerd in het magazine van Test Aankoop in juni 2015 haalt Venturelli met zijn elektrische fiets een uitmuntende eindscore. Venturelli belandt hierdoor op de zesde plaats waardoor het als eerste Belgische fietsenmerk uitkomt van 32 fietsen tussen 17 topmerken uit meerdere landen.

Test Aankoop testte uitgebreid de verschillende systemen van elektrische stadsfietsen. Een verheugende vaststelling is dat alle fietsen uit de test hun voornaamste taak goed tot zeer goed vervullen, namelijk doeltreffende trapondersteuning bieden. Bij alle modellen die werden getest, treedt het elektrisch systeem in werking zodra u druk uitoefent op de trapper.

Daarnaast werden ook de prijs, het gewicht, de autonomie, weergave display, het fietscomfort, de kwaliteit van fabricatie, de verlichting, de remmen en de batterij uitgebreid getest. Alle elektrische fietsen maken tegenwoordig gebruik van een Li-ion-batterij, die lichter en efficiënter is dan de oudere batterijen. De batterijkeuze is bepalend voor de autonomie. Alle geteste fietsen houden zich ook aan de snelheidsbegrenzing. Ook het remvermogen blijkt bij alle fietsen goed tot zeer goed te zijn. Venturelli scoorde bij al deze punten zeer positief.

Reserveer een test moment

Reserveer

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download