Nieuws van Venturelli

Elektrische fiets populairder bij jonger publiek voor woon-werkverplaatsingen

Elektrische fiets populairder bij jonger publiek voor woon-werkverplaatsingen

20 maart 2015

De elektrische fiets was al populair bij senioren maar valt ook in de smaak bij dertigers en veertigers. Deze doelgroep gebruiken hem als alternatief voor woon-werkverkeer of voor een tweede wagen. Hierdoor vermijdt men files en komt men goedgeluimd op het werk. Een elektrische fiets is milieuvriendelijk waarbij deze nauwelijks een CO2 uitstoot veroorzaakt.

Hoe kan u veilig de weg op met een E-bike?

Bij een E-bike stopt de trapondersteuning van zodra men 25 km per uur haalt. Er bestaan ook fietsen die daarboven ondersteuning bieden. Met zo een fiets kan men op een recht stuk tot 45 km per uur halen. Bij een gewone E-bike is men niet verplicht om een fietshelm te dragen. Maar omdat iemand met een E-bike automatisch sneller fietst en zo de kans op een letsel hoger ligt, is het toch aan te raden om een helm te dragen uit voorzorg. Bij een fiets die tot 45 km per uur kan rijden moet men de verkeersregels voor bromfietsen volgen. Men moet dan verplicht een bromfietshelm dragen en een rijbewijs AM hebben. Daarnaast is er een nummerplaat nodig en moet een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid afgesloten worden. Hier komt binnenkort een nieuwe wetgeving rond.

Hoelang gaat een opgeladen batterij mee?

De batterij van een elektrische fiets kan men opladen in een gewoon stopcontact. Hoelang een opgeladen batterij meegaat, hangt af van het gewicht van de fiets, de snelheid, het parcours, de wind en de mate waarin men zelf meefietst. Het is goed om te letten op de combinatie van ampère en voltage die bepaalt hoelang een batterij kan ondersteunen.

Wat is de beste elektrische fiets voor iemand?

Welk type voor iemand geschikt is, hangt af van de manier hoe die gebruikt zal worden. Vraag advies in de showroom van Venturelli of bij uw dichtstbijzijnde dealer.

Reserveer een test moment

Reserveer

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download