Nieuws van Venturelli

Hoe zadelpijn voorkomen?

Hoe zadelpijn voorkomen?

24 augustus 2015

Eén van de vervelendste zaken bij het fietsen is toch wel zadelpijn. Hoe kun je zadelpijn voorkomen? Wij geven enkele tips.

Er zijn verschillende soorten zadelpijn. De zadelpijn wordt veroorzaakt door het dichtdrukken van zenuwen en bloedvaten en het schuren van huid tegen een ander stuk huid of schuren van huid tegen de fietsbroek.

Zorg ervoor dat je zadel op de juiste hoogte staat

Zo voorkom je dat je heupen mee moeten draaien en de huid tegen de broek gaat schuren. Als het been bij maximale strekking licht gebogen is, staat het zadel juist afgesteld. Bewegen de heupen mee terwijl je op de fiets zit, dan staat het zadel te hoog. Kunnen de voeten plat op de grond, dan staat het zadel te laag.

Blijf niet te lang in dezelfde positie op het zadel zitten

Als je regelmatig gaat verzitten voorkom je dat de zadel langdurig drukt op één plek van je lichaam. Probeer ook af en toe op het achterste deel van het zadel te zitten, waar meer ondersteuning is.

Onderhoud van een zadel

Zorg voor een goed zadel en smeer of vet het zadel regelmatig in waardoor het zacht en meegevend blijft.

Draag goede fietskleding

Een goede fietsbroek heeft vanbinnen een vochtopnemende voering. Let er ook goed op dat de broek geen naden heeft op plaatsen waar je broek het zadel raakt. Was je fietsbroek na iedere tocht met antibacterieel wasmiddel en zorg ervoor dat er geen zeepresten in achterblijven.

Ga tijdens het fietsen een stukje rechtop staan

Klim geregeld op de pedalen, want bij staand fietsen, los van het zadel, herstelt de doorbloeding zich snel. Wanneer je niet voor een wedstrijd fietst, kun je ook af en toe even afstappen en een stukje lopen.

Reserveer een test moment

Reserveer

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download