Nieuws van Venturelli

Vlamingen gebruiken fiets in de eerste plaats als ontspanningsmiddel

Vlamingen gebruiken fiets in de eerste plaats als ontspanningsmiddel

27 februari 2015

Uit de eerste Fietsbarometer van VAB blijkt dat de grootste fietsersgroep in België zich in Vlaanderen bevindt. Daar fietsen 76% van de volwassenen, terwijl dat in Brussel en Wallonië maar 39% is.

2.000 Belgen ouder dan 18 jaar werden voor de Fietsbarometer van VAB ondervraagd over hun fietsgebruik.


De fiets wordt bij de Vlamingen in de eerste plaats gebruikt als ontspanningsmiddel (90 %), op de tweede plaats om boodschappen mee te doen (54%), en ten derde om naar het werk te fietsen (28%). Walen en Brusselaars gebruiken de fiets veel minder als puur transportmiddel om op het werk of naar de winkel te rijden. In Wallonië vind je dan ook bijna evenveel racefietsen en mountainbikes als cityfietsen, terwijl 82 % van de Vlamingen een stadsfiets in de garage hebben staan.

Elektrische fietsen

Volgens het onderzoek staan de e-bikes in Vlaanderen nog een mooie toekomst te wachten. 22% Vlamingen geven aan in de (verre) toekomst een elektrische fiets te zullen kopen. Vandaag maken 6 % Vlamingen er al gebruik van tegenover 4% van de Walen en Brusselaars.
De 65-plussers zijn op vandaag de grootste gebruikers van de elektrische fiets. De volgende jaren zal de leeftijdsgroep van 50 tot 65 jaar volgens VAB een belangrijke groep kopers vormen.

Veilige fietsroutes

80% vindt de recreatieve fietsroutes (zoals knooppuntroutes) veilig tot zeer veilig, terwijl dat voor de fietsroutes naar het werk zakt tot een teleurstellende 24 % procent.

Als oorzaak bij een fietsongeval wordt in 41 % van de gevallen verwezen naar het gebrek aan fietsvaardigheid.

Reserveer een test moment

Reserveer

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download