Nieuws van Venturelli

Fietsroutes in de kijker: Gentse groenpolen fietsroute

Fietsroutes in de kijker: Gentse groenpolen fietsroute

29 maart 2021

De stad Gent, waar deze fietstocht start, is niet enkel en alleen een universiteitsstad. Neen, de stad van de stroppendragers baadt in een oase van groen in en rond de stad. Deze fietstocht doorheen het Scheldeland is daar een mooi bewijs van. Van zodra je de stadsmuur verlaten hebt, fiets je langsheen de oevers van de Schelde op weg naar de Gentbrugse Meersen, waarvan de totale oppervlakte 240 hectare groot is. Hier werken de stad Gent en Natuurpunt samen aan een natuurkern met ruimte voor speelnatuur.

Tijdens je doortocht zal je merken dat er tal van wandelaars hun weg gevonden hebben naar dit stukje paradijs op aard. Je hebt de keuze uit verschillende wandelingen, al dan niet op de betonpaden. Zelfs een blotevoetenpad is hier aanwezig. Een ervaring die ik iedereen van harte kan aanbevelen. Heb steeds respect voor de natuur en de dieren, en hou je hond steeds aan de leiband. Maar ook het Parkbos in Zwijnaarde is een groenpool bestaande uit bosgebieden, open landschappen, beekvalleien, kasteeldreven en tal van fiets- en wandelpaden tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde.

De start en de aankomst van deze fietstocht is gelegen ter hoogte van fietsknooppunt 4, aan de Coupure Links. In totaal kan je gedurende 32,9 kilometer genieten van een mooie tocht in en rond de stad Gent. Je hoeft enkel en alleen deze opeenvolgende knooppunten te volgen : 4 – 5 – 7 – 12 – 22 – 17 – 16 – 1 – 3 – 6 – 2 – 4. Bij je terugkomst in de stad, zijn er nog tal van mogelijkheden die van je uitstap, een onvergetelijk moment maken.

 

Vanf de Coupure fiets je richting het Keizerspark, via de Reep waar sinds vorige jaar na meer dan 60 jaar de Schelde en de Leie weer samen vloeien. Volg het jaagpad langs de Schelde en fiets richting de Gentbrugse Meersen, gekend voor het Geboortebos en het indrukwekkend panorama bovenop het vredesmonument. Bestel in het dorp van Brouwerij Huyghe, Melle het bekende roze olifant-bier Delirium Tremens. Bezoek te midden van het groene Citadelpark de twee toonaangevende musea van Gent: het Museum voor Schone Kunsten (MSK) en het S.M.A.K.

Aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen.

Reserveer een test moment

Reserveer

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download