Nieuws van Venturelli

Fietsroutes in de kijker: Het Leen (Oost-Vlaanderen)

Fietsroutes in de kijker: Het Leen (Oost-Vlaanderen)

05 januari 2021

Het Leen (Eeklo - Oost-Vlaanderen): 

Vanuit provinciaal domein Het Leen fiets je richting Schipdonkkanaal en zo naar de Lieve, het oudste kanaal van Vlaanderen, met een ommetje langs de Lembeekse Bossen.

Startpunt
KNOOPPUNT 57 - PROVINCIAAL DOMEIN HET LEEN
Dit voormalige militair domein werd weer overmeesterd door de natuur en vormt nu een loofbos dat zicht uitstrekt over ruim 260 hectare. Hier kan je urenlang wandelen, fietsen en ontdekken langs de talloze verharde wandelpaden die door het woud kronkelen. In het bosinfocentrum helpt het personeel je graag met al jouw vragen over bossen, bomen en hout, en het arboretum van is internationaal bekend voor zijn magnolia’s, camelia’s, rododendrons en viburnums. De totale collectie bevat meer dan 7.000 soorten en variëteiten bomen, struiken en vaste planten. Zeker tijdens de bloeiperiode een aanrader!

KNOOPPUNT 54-56-59
SCHIPDONKKANAAL
Schipdonkkanaal Eeklo Toerisme Oost-Vlaanderen Het Schipdonkkanaal – in de volksmond ‘De Stinker’ – werd in de 19e eeuw gegraven om het sterk vervuilde water van de Leie af te voeren, vandaar de bijnaam. Gelukkig zwemmen er nu weer vissen en verspreidt het kanaal niet langer kwalijke geurtjes.

KNOOPPUNT 13-15
BEIRTJESBRUG
Beirtjesbrug Lievegem David Samyn
Dit romantische plekje aan de Lieve is vooral in trek bij vissers. De naam verwijst naar de Gentse ‘beer’ of ‘aal’ die per schip werd aangevoerd om het land te bemesten. Naar verluidt werd de beer hier ‘geproefd’ of gecontroleerd op kwaliteit.

KNOOPPUNT 15-28-30
HET LIEVEKANAAL
De Lieve David Samyn
De Lieve, het oudste kanaal van Vlaanderen, verzekerde Gent eeuwen geleden van een snelle vaarverbinding met het Zwin. Vandaag stroomt het ‘Liefken’ als een pittoresk kanaaltje door het landschap.

DE AKKERHOEVE
Een verplichte stop tussen de velden en langs het Lievepad, deze gezellige tearoom met lekkere snacks en artisanale ijscrème, pannenkoeken en ander zoete zonden. Voor de kinderen is er een afgesloten speeltuin en een dierenweide, ’s zomers gaat hier vaak ook een zomerbar open.

KNOOPPUNT 11-5-88
LEMBEEKSE BOSSEN
De Lembeekse Bossen liggen verspreid over het grondgebied van Lembeke, Waarschoot, Sleidinge en Oosteeklo. Het Bardelaeremuseum aan de rand vertelt het verhaal van het oude Meetjesland. Vlakbij ligt de Heihoek, een toeristische topper dankzij de talrijke horecazaken. In het Kwadenbos, een prachtig stukje bos in het Lievegemse deel van de Lembeekse bossen, ligt één van de mooiste dreven van het hele bosgebied.

Eindpunt
KNOOPPUNT 57 - PROVINCIAAL DOMEIN HET LEEN

 

meer info en kaart: https://www.routen.be/het-leen-fietsroute

 

Reserveer een test moment

Reserveer

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download