Nieuws van Venturelli

Fietsroutes in de kijker: KASTELENFIETSROUTE

Fietsroutes in de kijker: KASTELENFIETSROUTE

02 februari 2021

Startpunt: Kasteel Tillegem, Tillegemstraat 81, 8200 Sint-Michiels.
De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

Het Houtland in de driehoek Brugge, Oostkamp en Torhout is een onvervalste kastelen- en landgoedregio. Zij vormen dan ook de rode draad doorheen de Kastelenfietsroute. Het vertrekpunt ligt in het provinciedomein Tillegembos. Je fietst van daaruit naar het Merkemveld in Zedelgem. Vervolgens wordt Oostkamp aangedaan, met o.m. de kastelen Pecsteen, Raepenburgh en Lakebos. Via Wingene en het aloude Vrijgeweed gaat het naar de bossen van het Vloetemveld te Zedelgem. De terugweg leidt door de stedelijke kasteelparken Tudor en Beisbroek te Sint-Andries (Brugge).

Tillegem Kasteel
Uitgestrekte wandelpaden, een rosmolen, lig- en speelweiden, een waterburcht en uiteraard ook het terras van de Trutselaar! Populair bij Bruggelingen.

Kijkboerderij De Pierlapont / Maïsdoolhof Pierlapont
Kinderparadijs met honderden diertjes, maïsdoolhof, boerengolf en hoevecafé met terras. Tal van leuke activiteiten voor de kleinsten onder ons.

Vloethemveld
Via een robuuste uitkijktoren kijk je uit op dit militair domein met bijzondere oorlogsgeschiedenis en uitzonderlijke natuurwaarden.

Site Zevenkerken
Site met Sint-Andriesabdij en bijhorende bossen (50 ha), watermolenvijver, Bijbelhuis, belevingsmuseum en abdijshop.

Kasteel Beisbroek / Volkssterrenwacht Beisbroek
In de Volkssterrenwacht ontdek je je innerlijke astronaut. Wie liever dichter bij huis blijft kan wandelen in de prachtige kasteelbossen.

 

Reserveer een test moment

Reserveer

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download