Nieuws van Venturelli

Waarom worden fietsen en andere producten duurder?

Waarom worden fietsen en andere producten duurder?

02 februari 2021

Waarom worden fietsen en andere producten duurder?
Om de gevolgen voor prijsontwikkelingen in te schatten, heb je geen diploma bedrijfskunde nodig. Lagere productie-efficiëntie en hogere logistieke en coördinatiekosten verhogen de prijs. Daarbij komt nog de toegenomen vraag. Veel fabrikanten hebben hun prijzen momenteel met wel 10% verhoogd, in individuele gevallen zelfs tot 15%. In het high-end gebied zijn de fietsen soms € 2000, – duurder.

Wat doe je als consument?
Eerst iets anders: of je nu een fiets koopt of een onderhoudsbeurt aan je fiets doet, in 2021 zullen er lange en talloze piekbelastingen zijn voor klanten en retailers in de vorm van wachtlijsten, rijen voor de winkels en werkplaatsen. Als je je daar alleen om bekommert als het mooi weer is en de temperaturen weer warm zijn, ben je te laat. Met anticyclisch gedrag bereik je je doel met minder stress en druk. Want als je te laat komt, mis je niet alleen het beste, maar moet je ook rekening houden met grotere compromissen. Vandaar ons advies: stel de aankoopbeslissing niet uit. Bovendien moet u wat meer flexibiliteit en compromisbereidheid brengen en, indien nodig, openstaan ​​voor alternatieven.

Onze tip: veel retailers hebben hun pre-orders al geplaatst. Bij het voorbestellen kan (nog) de juiste fiets voor je worden meegeleverd en kun je er direct mee op pad. Neem dus contact op met je dealer. Maar het is ook belangrijk om te accepteren dat het in de fietsindustrie niet zo goed gaat als met Amazon. Levertijden kunnen op dit moment vertraagd zijn. Ook is het zinvol om bij de aanschaf van een fiets te vragen naar het aanbod van service en een eerste inspectie en idealiter dan direct een afspraak te maken. We kunnen er niet van uitgaan dat fietsen in de toekomst weer goedkoper zullen zijn. Als u moet kopen, moet u dit zo snel mogelijk doen. Wie nog kan wachten, kan eind 2022/begin 2023 waarschijnlijk ‘normale’ omstandigheden verwachten.

‘Het leven is als fietsen. Om je evenwicht te bewaren, moet je in beweging blijven’.
Het is gemakkelijk om boos te worden over stijgende prijzen, lange levertijden en servicetijden, maar de realiteit erachter is meestal complexer. Het is natuurlijk frustrerend en vervelend om in de huidige situatie je geliefde hobby niet meer te kunnen uitoefenen zoals je gewend was. Maar alles heeft zo zijn redenen. Met begrip, respect, de juiste hoeveelheid druk en eisen komen we er samen doorheen! Het is allemaal een kwestie van evenwicht en zoals het gezegde luidt: ‘Het leven is als fietsen. Om je evenwicht te bewaren, moet je in beweging blijven’.

 

Reserveer een test moment

Reserveer

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download